Mondhygiëniste

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Ons Mondhygiëniste is gespecialiseerd in het gezond krijgen en houden van uw mond

Expert in mondhygiëne in Alkmaar

Extra aandacht voor uw mond

Om uw mondhygiëne te bevorderen, kunt u terecht bij een mondhygiënist van De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Een groot aantal mondhygiënisten is in dienst van een tandarts, maar mondhygiënisten kunnen ook werkzaam zijn in een eigen praktijk (vrijgevestigd). Je kunt rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht als je hulp nodig hebt bij je mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist kan je dan bijvoorbeeld advies geven over maatregelen voor mondhygiëne.

Behandelingen voor mondhygiëne

Om uw mondhygiëne te behouden of verbeteren, kunnen we diverse behandelingen uitvoeren. Zo kunnen we bijvoorbeeld tandsteen verwijderen, waardoor we cariës voorkomen. Daarnaast voeren we regelmatig een grondige gebitsreiniging uit om uw mondhygiëne op peil te houden. Om uw mondgezondheid én uw algehele gezondheid te verbeteren, kunnen we ook uw amalgaamvullingen vervangen door biologische vullingen. Daar zit geen kwik in, waardoor ze geen schade toebrengen aan uw lichaam.

Advies van de Kindertandarts 

Onze kindertandartsen adviseren ouders om het kind zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. Zo kunnen ze alvast wennen aan de tandarts en het onderhoud van hun mondhygiëne. Rond de leeftijd van drie jaar, omdat dan meestal alle tandjes zijn uitgekomen, is het beste moment om te starten met de periodieke controle.

Angstige patiënten

Natuurlijk kan het voorkomen dat u of uw kind last heeft van angst voor de tandarts. Dit varieert van paniek tijdens behandelingen tot zelfs een fobie om überhaupt naar de tandarts te gaan. Wij hebben gespecialiseerde angsttandartsen in dienst die spanning tot een minimum beperken. Dan hoeft u zich niet tegen te laten houden door spanning om uw mondhygiëne te onderhouden.

De Mare Tandartspraktijk
Mondhygieniste De mare

Schrijf u in bij onze tandartspraktijk

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom. Als u nog geen patiënt bent, kunt u zich bij deze tandarts inschrijven. U kunt zich direct online inschrijven via ons inschrijfformulier. Wij zullen spoedig contact met u opnemen om een afspraak te maken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden