Kindertandarts

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Het is van groot belang om al vanaf jonge leeftijd de tandarts te bezoeken.

Kindertandarts in Alkmaar

Als kindertandarts draagt De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar, nabij Heerhugowaard, zorg voor gebitten van kinderen, vanaf de eerste tandjes tot en met de adolescentie. Wij combineren klinische vaardigheden met een kindvriendelijke benadering om een veilige en comfortabele ervaring te bieden. Als tandarts voor kinderen hopen we op deze manier levenslang een gezonde relatie met mondverzorging te stimuleren.

Wanneer neemt u uw kind voor het eerst mee naar de tandarts?

Kinderen krijgen van ons als kindertandarts vanaf twee jaar een oproep voor een periodieke controle. Geef zelf het goede voorbeeld en kom ook minimaal twee keer per jaar langs voor een gebitscontrole. Wanneer kinderen zien dat papa, mama of broers en zussen met regelmaat in die gekke stoel gaan liggen, worden ze vanzelf nieuwsgierig en willen ze dat vaak zelf ook graag uitproberen. Op deze manier wordt een bezoek aan de tandarts “gewoon” voor kinderen.

Het is belangrijk voor kinderen om al vanaf jonge leeftijd de tandarts te bezoeken. De eerste keer zullen we een kind spelenderwijs vertrouwd maken met de tandarts, de tandartsstoel en alles wat we gebruiken tijdens gebitscontroles. Op deze manier kunnen we uitgebreide behandelingen en gebitscontroles bij kinderen zonder problemen uitvoeren.

Loop gerust bij ons binnen met uw kind!

Wanneer het tandenpoetsen maar niet wil lukken, als u het idee heeft dat uw kind pijn heeft in zijn/haar mond (het wil opeens niet meer eten of drinken) of wanneer u vragen heeft, maak dan gerust een afspraak bij onze kindertandarts voor kindertandheelkunde. Oók wanneer uw kind jonger is dan 2 jaar. De tandarts voor kinderen zal controleren of alles goed gaat met het gebit van uw kind en kan u bijvoorbeeld handige tips geven over tandenpoetsen. Wat ons betreft is dat nooit te vroeg!

De ontwikkeling van het kindergebit

De ontwikkeling van het gebit van uw kind verloopt in fasen. De leeftijd waarop kinderen hun tanden krijgen verschilt per kind. Meestal breekt de eerste melktand door tussen de zes en negen maanden. De eerste twee melktanden komen in de onderkaak in het midden tevoorschijn. Daarna volgen de twee middelste melktanden in de bovenkaak. De laatste melkkies verschijnt meestal tussen de 24 en 30 maanden. Een volledig melkgebit bestaat uit acht melktanden, vier hoektanden en acht kiezen. Zowel de tanden van het melkgebit als die van het blijvend gebit breken meestal volgens een bepaalde volgorde door. Deze volgorde kan per kind verschillen.

0728440172
0728440172
0728440172

Schrijf u in bij onze tandartspraktijk

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom. Als u nog geen patiënt bent, kunt u zich bij deze tandarts inschrijven. U kunt zich direct online inschrijven via ons inschrijfformulier. Wij zullen spoedig contact met u opnemen om een afspraak te maken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden