Kindertandarts

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Het is van groot belang om al vanaf jonge leeftijd de tandarts te bezoeken.

Kindertandarts Alkmaar

Wanneer neemt u uw kind voor het eerst mee naar de tandarts?

Voor kinderen is het belangrijk om al vanaf jonge leeftijd de tandarts te bezoeken. De eerste keer zal een kind spelenderwijs vertrouwd gemaakt worden met de tandarts, de tandartsstoel en alles wat gebruikt worden tijdens gebitscontroles. Op deze manier kunnen uitgebreide gebitscontroles en behandelingen, als het écht nodig is, zonder problemen uitgevoerd worden.

Kinderen krijgen van ons vanaf 2 jaar een oproep voor een periodieke controle. Geef zelf het goede voorbeeld en kom ook minimaal 2x per jaar langs voor een gebitscontrole. Wanneer kinderen zien dat papa, mama of broers en zussen met regelmaat in die gekke stoel gaan liggen, worden ze vanzelf nieuwsgierig en willen dat vaak zelf ook graag uitproberen. Op deze manier leren kinderen dat een tandartsbezoek er gewoon bij hoort

Loop gerust bij ons binnen met uw kind!

Wanneer het tandenpoetsen maar niet wil lukken, als je het idee hebt dat je kind pijn heeft in zijn/haar mond (het wil opeens niet meer eten of drinken) of wanneer je vragen hebt, maak dan gerust een afspraak! Óók wanneer je kind jonger is dan 2 jaar. De tandarts zal controleren of alles goed gaat met het gebit van je kind en kan je bijvoorbeeld handige tips geven over tandenpoetsen. Wat ons betreft is dat nooit te vroeg!

De ontwikkeling van het kindergebit

De ontwikkeling van het gebit van je kind verloopt in fasen. De leeftijd waarop kinderen hun tanden krijgen verschilt per kind. Meestal breekt de eerste melktand door tussen de 6 en 9 maanden. De eerste 2 melktanden komen in de onderkaak in het midden tevoorschijn. Daarna volgen de 2 middelste melktanden in de bovenkaak. De laatste melkkies verschijnt meestal tussen de 24 en 30 maanden. Een volledig melkgebit bestaat uit 8 melktanden en 4 hoektanden en 8 kiezen. Zowel de tanden van het melkgebit als die van het blijvend gebit breken meestal volgens een bepaalde volgorde door. Deze volgorde kan per kind verschillen. 

0728440172
0728440172
0728440172

Inschrijven

U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom in onze praktijk. Inschrijven is voor nieuwe patiënten. U kunt zich hier direct online inschrijven. Wij zullen uw spoedig contacteren om een afspraak te maken.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden