Biologische Tandheelkunde

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Verantwoord omgang met uw gebit

Tandarts die biologische producten gebruikt in Alkmaar

Verantwoord omgang met uw gebit, middels Biologische methodes

U heeft de mogelijkheid om biologische vullingen te krijgen bij De Mare Tandartspraktijk, dé tandarts in Alkmaar. Een biologische compatibele vulling voor uw tanden bevat geen weekmakers. Wij maken hierbij gebruik van witte composietvullingen van Admira® Fusion. Dit composiet bevat geen HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA) en heeft een zeer hoge bio-compatibiliteit.

Aanbevolen biologische producten en toepassingen bij ons als tandarts

Vanuit biologisch oogpunt raden wij u onder andere de producten van BlueM aan.

Amalgaamvullingen verwijderen

Biologisch gezien horen metalen helemaal niet thuis in ons lichaam. Dat is de reden waarom wij als tandarts zoveel mogelijk metaalvrij werken en biologische vulling gebruiken voor uw tanden. In het verleden (soms zelfs nog steeds) maakten echter veel tandartsen gebruik van amalgaamvullingen. Amalgaamvullingen zijn zilverkleurige vullingen die voor meer dan 50% uit de giftige stof kwik bestaan. De vullingen geven zelfs dagelijks kwik af: gemiddeld komt er per dag drie tot zeven microgram kwik vrij. Het drinken van warme dranken verhoogt de afgifte van kwik. Kwik slaat neer in vitale organen zoals uw lever, nieren, hersenen en leidt tot gezondheidsklachten, zoals allergieën, reumatische klachten en zelfs aandoeningen aan uw zenuwstelsel en immuunsysteem. In onze tandartspraktijk verwijderen wij daarom amalgaamvullingen. Dit doen wij door middel van het clean up-systeem. Het clean up-systeem is een speciaal kapje dat om de kies past en zo’n 95% van de bij het uitboren vrijkomende kwikdamp (van het amalgaam) afzuigt. Wij vervangen amalgaamvullingen in uw tanden door een biologische vulling van composiet. Hierdoor ontgiften we niet alleen de mond, maar ook het lichaam en dragen we bij aan een betere mondhygiëne.

Als tandarts gebruiken wij enkel biologische vulling voor uw tanden

Wanneer wij tanden of kiezen moeten vullen, dan doen wij dit met een biologische vulling van composiet of cement. Composietvullingen zijn witter en in esthetisch opzicht aantrekkelijker dan vullingen van amalgaam. Daarnaast zijn ze ook een stuk veiliger, want in tegenstelling tot vullingen van amalgaam bevatten composietvullingen geen kwik. Daarom hebben wij als tandarts voorkeur voor biologische vulling voor uw tanden.

0728440172

Schrijf u in bij onze tandartspraktijk

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom. Als u nog geen patiënt bent, kunt u zich bij deze tandarts inschrijven. U kunt zich direct online inschrijven via ons inschrijfformulier. Wij zullen spoedig contact met u opnemen om een afspraak te maken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden