Biologische Tandheelkunde

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Verantwoord omgang met uw gebit

Biologische Tandheelkunde Alkmaar

Verantwoord omgang met uw gebit, middels Biologische methodes

Wij bieden in onze praktijk patiënten de mogelijkheid aan om speciale biologisch compatibele vullingen te krijgen. Deze vullingen bevatten geen weekmakers. Wij maken hierbij gebruik van witte, composiet vullingen van Admira® Fusion. Dit composiet bevat geen HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA) en heeft een zeer hoge bio-compatibiliteit.  

Aanbevolen Biologische producten en toepassingen

Vanuit biologisch oogpunt raden wij u onder andere de producten van BlueM aan. 

Verwijderen van Amalgaam vullingen

In het verleden zagen we dat veel tandartsen gebruik maakten van amalgaamvullingen. Er zijn helaas nog steeds tandartsen die dit momenteel doen.  Amalgaamvullingen zijn zilverkleurige vullingen die voor meer dan 50% uit de giftige stof kwik bestaan. Amalgaamvullingen geven zelfs dagelijks kwik af. Gemiddeld komt er per dag 3 tot 7 microgram kwik vrij. In extreme gevallen kan dit veel meer zijn. Het drinken van warme dranken verhoogt in het bijzonder de afgifte van kwik.  Kwik slaat neer in vitale organen zoals uw lever, nieren, hersenen en leidt tot ernstige gezondheidsklachten zoals allergieën, reumatische klachten en aandoeningen aan uw zenuwstelsel en immuunsysteem. Vanuit biologisch oogpunt horen metalen helemaal niet thuis in ons lichaam. Dat is de reden waarom wij zoveel mogelijk metaalvrij werken.

In onze praktijk verwijderen wij daarom amalgaamvullingen. Dit doen wij door middel van het clean up system. Het clean up systeem is een speciaal kapje dat om de kies past en zo’n 95% van de bij het uitboren vrijkomende kwikdamp (van het amalgaam) afzuigt. Wij vervangen amalgaam vullingen door vullingen van composiet. Hierdoor ontgiften we niet alleen de mond, maar ook het lichaam.

Vullingen Amalgaam 

Wanneer wij een tand of kies moeten vullen, dan doen wij dit met composiet of cement. Composiet vullingen zijn witter en in esthetisch opzicht aantrekkelijker dan vullingen van amalgaam. Daarnaast zijn ze ook een stuk veiliger, in tegenstelling tot vullingen van amalgaam bevatten composietvullingen geen kwik

0728440172

Inschrijven

U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom in onze praktijk. Inschrijven is voor nieuwe patiënten. U kunt zich hier direct online inschrijven. Wij zullen uw spoedig contacteren om een afspraak te maken.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden