Amalgaam Verwijderen

De Mare Tandartspraktijk Alkmaar – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Amalgaam vullingen bevatten giftige stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid 

Amalgaam verwijderen Alkmaar

Amalgaam = Zilveren vullingen verwijderen?

Wij zijn zeer ervaren in het verwijderen van amalgaan op de juiste en veilige manier en zijn hierin zelfs gespecialiseerd. Vele van onze patiënten hebben positieve veranderingen ervaren als resultaat van het laten verwijderen van hun amalgaamvullingen, zoals minder hoofdpijnen en migraine.

In onze praktijk plaatsen we absoluut geen amalgaam- of zilvervullingen. Sterker nog, we zijn gespecialiseerd in het op een veilige manier verwijderen van amalgaam.

Wat zijn amalgaamvullingen? Het zijn zilverkleurige vullingen, bestaande uit een mix van ongeveer 50% kwik, 22 – 32% zilver, 14% tin en soms 8% koper. Deze mix wordt amalgaam genoemd.

Wat is Kwik?

Kwik is een soort metaal dat uit zilverkleurige vloeistof bestaat. Kwik verdampt al op kamertemperatuur en geeft dan een zéér giftige damp af. Kwik is dan ook in alle vormen giftig. Om maar is een voorbeeld te noemen van de effecten; Als er, in het verleden, een kwikthermometer in een ziekenhuis kapot ging, dan werd de hele afdeling afgesloten, totdat de ruimte behandeld was door een speciaal schoonmaakteam.

Waarom bestaande Amalgaamvullingen vervangen?

Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat amalgaam veilig is, maar De Mare tandartsen hebben jarenlang de veiligheid van amalgaam onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het niet veilig is. Amalgaamvullingen geven constant een hele kleine hoeveelheid kwikdamp af, maar iedere keer dat iemand bijvoorbeeld een hete drank drinkt, komen er veel grotere hoeveelheden kwikdamp vrij en deze damp kan door de persoon worden ingeademd.

Kwik is zéér giftig en kan een negatief effect hebben op het zenuwstelsel en andere organen. Bovendien is het één van de meest giftige zware metalen.

tel: 0728440172
tel: 0728440172

Schrijf u in bij onze tandartspraktijk

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. U bent van harte welkom bij De Mare Tandartspraktijk in Alkmaar. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom. Als u nog geen patiënt bent, kunt u zich bij deze tandarts inschrijven. U kunt zich direct online inschrijven via ons inschrijfformulier. Wij zullen spoedig contact met u opnemen om een afspraak te maken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Europaboulevard 5-7
1825 RA Alkmaar

📞 072 - 844 0172

info@demaretandartspraktijk.nl 
www.demaretandartspraktijk.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Openingstijden

Maandag      8.30 - 17.30
Dinsdag        8.30 - 17.30
Woensdag    8.30 - 17.30
Donderdag   8.30 - 17.30
Vrijdag           8.30 - 17.30
Zaterdag      Gesloten
Zondag         Gesloten

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
de mare tandartsen
De Mare lid van NVM

Privacy Statement | Disclaimer

© De Mare Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden